Archív videók 2023

26. hét

Testületi ülés (rövid)
A 2023. június 26-i testületi ülés közvetítése felvételről. (részlet)

Egészségnap 2023
Idén is megtartotta Egészségnapját a Védőnői Szolgálat. Az érdeklődők számtalan szűrővizsgálaton vehettek részt, amelyekről Szatmári Judit, vezető védőnő számolt be.

Rendőrségi Nap a piactéren
A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság június 17-én kitelepült a dunaharaszti Piactérre toborzás, tanácsok az áldozattá válás megelőzése érdekében, kerékpárok regisztrációjára a BikeSafe program keretében. Az eseményt a Dunaharaszti Polgárőr Egyesület munkatársai segítették.

Balett Gála 2023 (rövid)
A Dunaharaszti Hommer Balettstúdió megtartotta évzáró Balettgáláját a József Attila Művelődési Házban. A rendezvényen a növendékek egész éves munkájuk eredményét mutatták be. (részlet)

Balett Gála 2023
A Dunaharaszti Hommer Balettstúdió megtartotta évzáró Balettgáláját a József Attila Művelődési Házban. A rendezvényen a növendékek egész éves munkájuk eredményét mutatták be.

Családi Műhelynap a Bárka közösségével 2023
A Bárka Közössége ismét szeretettel várta a látogatókat a hagyományos Családi Műhelynapra. A programot kézműves foglalkozásokat tarkították, és a közösség nyári terveit is megtudhattuk.

Átvilágítás – Péhl Gabriella könyvbemutató (rövid)
A Laffert Kúria háromnapos rendezvénnyel készült Átvilágítás címmel. Péhl Gabriella: Vérünkben van című kötetének bemutatója a német nemzetiségről szól. (részlet)

25. hét

ÖTE rendezvény a csónakháznál
A Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltó Egyesület jótékonysági rendezvényt tartott, amelynek céljai: bemutatkozás, személyes találkozás, adománygyűjtés.

Minigaléria a Városi Könyvtárban
A Városi Könyvtár Minigalériájában júniusban Sz-Major Szilvia fotó tárlatát tekinthetik meg. A pillanatnyi benyomások, spontán inspirációk alapján született fotók különleges részleteket jelenítenek meg.

A Hétszínvirág Óvoda felhívása
A Dunaharaszti Hétszínvirág Óvoda részt vesz az E.ON Föld bajnokai pályázatán, amellyel 1,6 millió forintot nyerhetnek beporzóbarát kert kialakítására. Szavazatokkal, megosztásokkal segíthetjük a Hétszínvirág Óvoda győzelmét.

Ballagás 2023
Június a ballagások időszaka, a nagycsoportos óvodások és a nyolcadik osztályosok elköszönnek intézményüktől. A Százszorszép Óvoda, a Kőrösi Csoma Sándor és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola ünnepségének legszebb pillanatait láthatják.

 

24. hét

Közalkalmazottak napja 2023
Dunaharaszti Város Önkormányzata a közalkalmazottak napja alkalmából megtartott rendezvényén kitüntető címeket adományozott. Az elismerést az oktatás, az egészségügy és szociális területen dolgozó szakemberek kapták.

A Napsugár Óvoda júniusi programjai
A Dunaharaszti Napsugár Óvodában változatos programokkal teltek június első napjai: a ballagó ovisok elbúcsúztak, gyereknap alkalmából az udvaron ugrálóvár várta a gyerekeket, és a Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóautóját is megcsodálhatták.

DMTK – Mohácsi TE területi osztályozó labdarúgó-mérkőzés
Területi osztályozó labdarúgó-mérkőzés, amely az NBIII-ba történő feljutásról döntő párharc második találkozója Dunaharasztiról. (összefoglaló)

Nyárköszöntő koncert – rövid
Nyárköszöntő koncertet tartottak a Dunaharaszti Református Templomban. Hallhattuk dr. Sztankó Attila vezetésével a Szent Cecília Kórust, Juhász Erika vezetésével a Liget Kórust és a Charis Kórust Sőtér Katalinnal, valamint felléptek a Dunaharaszti Alapfokú Művészeti Iskola vonósai. (részlet)

Nyárköszöntő koncert
Nyárköszöntő koncertet tartottak a Dunaharaszti Református Templomban. Hallhattuk dr. Sztankó Attila vezetésével a Szent Cecília Kórust, Juhász Erika vezetésével a Liget Kórust és a Charis Kórust Sőtér Katalinnal, valamint felléptek a Dunaharaszti Alapfokú Művészeti Iskola vonósai.

A Tájház 16. születésnapja – rövid
16 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Dunaharaszti Német Nemzetiségi Tájház. Polka Partin ünnepelhetett a sokadalom, a helyszínen Gerber Ferenccel beszélgettünk. (részlet)

A Tájház 16. születésnapja
16 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Dunaharaszti Német Nemzetiségi Tájház. Polka Partin ünnepelhetett a sokadalom, a helyszínen Gerber Ferenccel beszélgettünk.

IV. Magyar Gála – rövid
A Dunaharaszti Paradicsomsziget Egyesület negyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Gálát a József Attila Művelődési Házban. Az alkalom célja a fiatal helyben élő tehetségek bemutatkozása. Fővédnökként a rendezvényt megnyitotta Lehel Endre, alpolgármester. (részlet)

23. hét

Táncgála a Művelődési Házban – 2. rész
A dunaharaszti tánciskolák közös gálaműsorának második része a József Attila Művelődési Házban.

Baráti Bográcsparti 2023
A Dunaharaszti Nőegylet május végén tartotta legutóbbi főzőversenyét, a Baráti Bográcspartit. A szervező egyesület elnöke, Kaltenecker Zsuzsanna oszt meg részleteket a jó hangulatú és jó ízű programról.

Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltó Egyesület – hírek és ajánló
A Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóit az elmúlt hetekben rövid idő alatt több alkalommal is riasztották. A mozgalmas időszak eseményeiről Molnár Péter számol be, aki egyúttal a június 10-i rendezvényükre is invitálja az érdeklődőket.

II. Némedi Csillagok Fesztivál 2023 – rövid
Második alkalommal rendezték meg a Némedi Csillagok Fesztivált, amelynek idén a Kék-tó csodálatos természeti környezete adott otthont. Csordás Enikő számol be a programról, amely az Anyák napja jegyében is zajlott.

Pilisi LK Legenda Sport – DMTK bajnoki labdarúgó-mérkőzés
Pest vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a 2022/23-as bajnokság 30. fordulójából. (összefoglaló)

Mohácsi TE – DMTK területi osztályozó labdarúgó-mérkőzés – rövid
Területi osztályozó labdarúgó-mérkőzés, amely az NBIII-ba történő feljutásról döntő párharc első találkozója Mohácsról. (rövid összefoglaló)

Mohácsi TE – DMTK területi osztályozó labdarúgó-mérkőzés
Területi osztályozó labdarúgó-mérkőzés, amely az NBIII-ba történő feljutásról döntő párharc első találkozója Mohácsról. (összefoglaló)

Trianoni megemlékezés 2023 – rövid
Dunaharaszti Város Önkormányzata a nemzeti összetartozás napja alkalmából megemlékezést tartott. A Turul szobornál beszédet mondott Pánczél Károly, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, majd a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulóinak műsora következett. A megemlékezést koszorúzás zárta. (részlet)

Trianoni megemlékezés 2023
Dunaharaszti Város Önkormányzata a nemzeti összetartozás napja alkalmából megemlékezést tartott. A Turul szobornál beszédet mondott Pánczél Károly, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, majd a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulóinak műsora következett. A megemlékezést koszorúzás zárta.

A Dunaharaszti Zeneiskola Piknik Koncertje – rövid
A Dunaharaszti Alapfokú Művészeti Iskola Piknik Koncertje a Laffert Kúria kertjében. A rendezvényen Cser Péter, intézményvezető-helyettestől a tanév során különböző zenei versenyeken díjakban részesült diákok neve is elhangzott.

A Dunaharaszti Zeneiskola Piknik Koncertje – 1. rész
A Dunaharaszti Alapfokú Művészeti Iskola Laffert Kúria kertjében rendezett Piknik Koncertjének első része felvételről.

22. hét

Képviselő-testületi ülés – rövid
A 2023. május 31-i képviselő-testületi ülés közvetítése. (részlet)

Képviselő-testületi ülés
A 2023. május 31-i képviselő-testületi ülés közvetítése.

Táncgála a Művelődési Házban – rövid
A József Attila Művelődési Ház kezdeményezéseként megvalósuló Táncválasztó Rendezvény idén is a Tánciskolák Gálaműsorával zárult. A zenés-táncos program célja a táncosok egész éves munkájának bemutatása.

Táncgála a Művelődési Házban – 1. rész
A dunaharaszti tánciskolák közös gálaműsorának első része a József Attila Művelődési Házban.

Paradicsomi Sokadalom – rövid
A Paradicsomsziget Egyesület Paradicsomi sokadalom című rendezvényre várta az érdeklődőket. A programon asztalitenisz verseny is zajlott a nemrégiben átadott szabadtéri asztalokon, a délután utcabállal folytatódott. (rövid összefoglaló)

Gyereknap Dunaharasztiban 2023
Május utolsó vasárnapja gyereknap, amikor Dunaharaszti Város Önkormányzata az egész hétvégén átívelő programot szervezett a város kis lakóinak. Vidám zenés összeállítást láthatnak az eseményről.

Exoticaleidoscope Tárlat a Laffert Kúriában – rövid
Sütő-Nagy Borbála digitális fotómontázs kiállítása nyílt meg a Laffert Kúriában. A művész egzotikus állat- és növény fotóiból, valamint a kaleidoszkóp élményének újraértelmezéséből születtek meg a kiállított darabok. A megnyitón Honfi Imre Olivér gitárjátékát követően Salamon László, könyvtáros, fotográfus, a kiállító művész férje nyitotta meg a tárlatot. (részlet a kiállításmegnyitóból)

Exoticaleidoscope Tárlat a Laffert Kúriában
Sütő-Nagy Borbála digitális fotómontázs kiállítása nyílt meg a Laffert Kúriában. A művész egzotikus állat- és növény fotóiból, valamint a kaleidoszkóp élményének újraértelmezéséből születtek meg a kiállított darabok. A megnyitón Honfi Imre Olivér gitárjátékát követően Salamon László, könyvtáros, fotográfus, a kiállító művész férje nyitotta meg a tárlatot.

DMTK – Szigetszentmiklósi KSK U23 bajnoki kézilabda-mérkőzés
Bajnoki kézilabda-mérkőzés az NB II. Férfi Dél csoportjának 22. fordulójából. (összefoglaló)

DMTK – Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli bajnoki kosárlabda-mérkőzés
Férfi NB I/B Zöld csoportos kosárlabda-mérkőzés a bajnokság rájátszásának 3. fordulójából, 2. mérkőzés. (összefoglaló)

 

21. hét

Káldi Balázs István, őrsparancsnok bemutatkozása
Tavaly nyár óta látja el az őrsparancsnoki feladatokat Káldi Balázs István a Dunaharaszti Rendőrőrsön. A beszélgetés során megismerhettük a rendőralezredes szakmai életútját, majd a város közbiztonságáról és a rendőrség preventív programjairól, kezdeményezéseiről is beszélgettünk.

DMTK Vízisport Szakosztály – hírek
Beindult az élet a DMTK Vízisport Szakosztályánál, ahol a tavaszi feladatokat és eseményeket Czompa Gyula, szakosztályvezető veszi sorra beszélgetésünkben.

Bolgár-est – rövid
A Dunaharaszti Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat Bolgár-estet rendezett a József Attila Művelődési Házban. A köszöntő beszédek után táncegyütteseik léptek fel élő zenekari kísérettel, majd hagyományos bolgár ételeket kóstolhattak a résztvevők. (részlet)

Aranyszamár Bábszínház a Városi Könyvtárban
Az Aranyszamár Bábszínház legutóbb a Farkas Barkas és Róka Koma c. történetet adta elő, amelynek előkészületeit a KiSDuNa TV is figyelemmel kísérhette. A társulat életéről, a bábszínház varázsáról Érsek-Csanádi Gyöngyi, bábszínházi igazgatóval, bábművésszel beszélgettünk.

Gyertyaúsztatás 2023 (rövid)
Nepomuki Szent János emléknapja alkalmából a Dunaharaszti Német Nemzetiségi Önkormányzat idén is megtartotta a gyertyaúsztatás ünnepi eseményét, melyhez ezúttal a svábok betelepítésének 300 éves jubileuma is kapcsolódott. Gerber Ferenc, elnök beszélt az ünnepi hagyományról, jelentőségéről. (részlet)

Kertjeink madarai – Berecz Tibor előadása – rövid
Kertjeink madarai címmel tartott előadást Berecz Tibor, a Duna-Ipoly Nemzeti Park túravezetője a Dunaharaszti Városi Könyvtárban, ahol többek között a madárbarát kert praktikáiról is beszélt. (részlet)

Kertjeink madarai – Berecz Tibor előadása
Kertjeink madarai címmel tartott előadást Berecz Tibor, a Duna-Ipoly Nemzeti Park túravezetője a Dunaharaszti Városi Könyvtárban, ahol többek között a madárbarát kert praktikáiról is beszélt.

DMTK – Agrofeed UNI Győr bajnoki kosárlabda-mérkőzés
Férfi NB I/B Zöld csoportos kosárlabda-mérkőzés a bajnokság rájátszásának 2. fordulójából, 2. mérkőzés. (összefoglaló)

DMTK – VSK Tököl bajnoki labdarúgó-mérkőzés
Pest vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a 2022/23-as bajnokság 29. fordulójából. (összefoglaló)

20. hét

Talmácsi Gábor MiniMotor program
Talmácsi Gábor MiniMotor programot rendeztek a Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskolában. A program célja a biztonságos közlekedésre nevelés mellett a motorsport megismertetése, megszerettetése.

Rákóczi Alapítványi Bál – rövid
A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is megrendezte az alapítványi bált, amelyre a gyerekek színpadi műsorral készültek. Ficzere Noémi, intézményvezető és Mihály Judit, a szülői munkaközösség elnöke kameránk előtt beszélt a József Attila Művelődési Házban tartott rendezvényről. (részlet)

Hagyományőrzés és közösségépítés a Paradicsom-sziget Egyesületnél – rövid
A Paradicsomsziget Egyesület saját szervezésű, hagyományőrző programjaikon túl városi rendezvényeken is aktívan részt vesz. Az általuk tartott májusi táncház alkalmával beszélgettünk Lengyel Zsuzsánnával, a szervezet elnökével. (részlet)

Hagyományőrzés és közösségépítés a Paradicsom-sziget Egyesületnél
A Paradicsomsziget Egyesület saját szervezésű, hagyományőrző programjaikon túl városi rendezvényeken is aktívan részt vesz. Az általuk tartott májusi táncház alkalmával beszélgettünk Lengyel Zsuzsánnával, a szervezet elnökével.

Minigaléria a Városi Könyvtárban
2023. májusában a Városi Könyvtár minigalériája a Kisharang Református Óvoda egy egész tanévet felölelő, különféle technikákkal készült munkáit mutatja be, amelyekről Hubik Orsolya, óvodapedagógussal beszélgettünk.

Hunyadi iskolatörténeti kiállítás
Tavaly ünnepelte fennállásának 115. évfordulóját a Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola. A születésnapi rendezvénysorozat egyik állomása egy iskolatörténeti kiállítás, amely idén tavasszal a Laffert Kúriában ismét megtekinthető. A tárlaton Karlné Purczeld Erika, intézményvezető vezetette végig stábunkat.

Rákóczi Alapítványi Bál – színpadi műsor
A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is megrendezte az alapítványi bált, amelyre a gyerekek színpadi műsorral készültek.

Bugyi OBO SE – DMTK bajnoki labdarúgó-mérkőzés
Pest vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a 2022/23-as bajnokság 28. fordulójából. (összefoglaló)

 

19. hét

A Zenepavilon felavatása a Bezerédi Sportparkban (rövid)
Szezonnyitó zenés rendezvény keretében avatták fel 2023. április 30-án a Bezerédi Sportparkban épült Zenepavilont. Lantos Gábor és zenekara többek között Elvis Presley slágereivel varázsolt rock’n roll hangulatot.

Városi népdaléneklő verseny (rövid)
2023-ban is a Laffert Kúria adott otthont a Dunaharaszti Városi Népdaléneklő versenynek. (részlet)

A Művelődési Ház Programajánlója
A Dunaharaszti Tánciskolák 2. Gálaműsorára készülnek a Dunaharaszti József Attila Művelődési Házban 2023. május 21-én.

Majális a Sportszigeten 2023. (rövid)
Zenés, képes összefoglaló a Dunaharaszti majálisról.

Majális a Sportszigeten 2023. (1. rész)
A színpadon: Tánc- és sport csoportok bemutatói.

Czakó Vince Attila bemutatkozása
Komoly eredmények, határozott célok fallabdában. Bemutatkozik Czakó Vince Attila, fiatal dunaharaszti sportoló.

Anyajegyszűrés Dunaharasztin
Májusban több ingyenes egészségügyi szűrővizsgálaton is részt vehet a lakosság, amelyeket Dunaharaszti Város Önkormányzata biztosít. Három alkalommal anyajegy vizsgálatra is várják a lakosokat. Dr. Bereczki Péter egészségügyért felelős alpolgármesterrel beszélgettünk ennek fontosságáról.

Altdorfi látogatók Dunaharasztiban
Németországi polgármestereket, vendégeket fogadott városunk, akiket Tájház udvarán sváb zenével és disznótorossal is vártak.

Városi népdaléneklő verseny
2023-ban is a Laffert Kúria adott otthont a Dunaharaszti Városi Népdaléneklő versenynek.

DMTK – Üllő bajnoki kézilabda-mérkőzés
Bajnoki kézilabda-mérkőzés az NB II. Férfi Dél csoportjának 20. fordulójából. (összefoglaló)

DMTK – Gödöllői SK bajnoki labdarúgó-mérkőzés – rövid (2023. 19. hét)
Pest vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a bajnokság 27. fordulójából. (rövid összefoglaló)

DMTK – Gödöllői SK bajnoki labdarúgó-mérkőzés (2023. 19. hét)
Pest vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a bajnokság 27. fordulójából. (összefoglaló)

18. hét

Májusfaállítás a Dunaharaszti Tájház udvarán
A hagyományőrző rendezvény a Kegyeleti Parkban vette kezdetét, majd a Tájházban a májusfa felállítása után Sramlipartival ünnepelték a napot a résztvevők. Gerber Ferenc, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke osztott meg részleteket a programról.

Májusfaállítás a Dunaharaszti Tájház udvarán (rövid)
A hagyományőrző rendezvény a Kegyeleti Parkban vette kezdetét, majd a Tájházban a májusfa felállítása után Sramlipartival ünnepelték a napot a résztvevők. Gerber Ferenc, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke osztott meg részleteket a programról. (rövid)

Bárka Közösség – önkéntes nap
Idén április utolsó szombatján várták a segítőket, hogy két helyszínen, a műhelyben és a lakóotthonban is elvégezzék a tavaszi takarítással és kertészkedéssel járó feladatokat.A lelkes önkéntesek ebédjéről ezúttal is az ÖNÖSZ gondoskodott.

VS Dunakeszi – DMTK bajnoki labdarúgó-mérkőzés
Pest megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a bajnokság 26. fordulójából. (összefoglaló)

DMTK – SMAFC bajnoki rájátszás kosárlabda-mérkőzés
Férfi NB I/B Zöld csoportos kosárlabda-mérkőzés a bajnokság rájátszásának 1. fordulójából, 4. mérk. (összefoglaló)

 

17. hét

Képviselő-testületi ülés (rövid)
A 2023. április 24-i képviselő-testületi ülés közvetítése. (részlet)

Vízi szemétszedés
A Föld Napja alkalmából a DMTK Vízisport Szakosztály lelkes tagjainak köszönhetően megtisztult a Duna-Tisza-csatorna egy szakasza. Czompa Gyula, a szakosztály vezetője számolt be a részletekről.

Raben Trans European Hungary Kft. új átrakóközpontjának átadása (rövid)
Április 19-én került sor a Dunaharaszti ipari területén található Raben Trans European Hungary Kft. új átrakóközpontjának átadására. Az ünnepélyes rendezvényen, a vállalat partnerei, külföldi vezetői, dolgozói és stábunk előtt került átvágásra a nemzetiszínű átadószalag. A ceremónián beszédet mondott többek között Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója, Desirée Bonis, a Holland Királyság budapesti nagykövete, Árvay Csaba, a Raben Trans European Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Szalai László, Dunaharaszti polgármestere. A vállalatcsoport holland vezérigazgatója és a magyarországi kft. ügyvezető igazgatója kameránk előtt is beszélt a cég nemzetközi és határainkon belüli helyzetéről, valamint a jövőbeni terveikről is. Ebben a rövid összeállításban az interjúkat tekinthetik meg.

ÖNÖSZ vándorkupás főzőverseny
Vándorkupás főzőversenyt szervezett az Önkéntes Összefogás Egyesület, amelyre bármilyen étellel nevezhettek a csapatok. Az eseménynek a dunaharaszti Nomád Kemping adott otthont, a rendezvény ezúttal jótékony célokat is szolgált. A részletekről Büti Mihályt kérdeztük.

Programajánló – 2. Némedi Csillagok Fesztivál (rövid)
A 2. Némedi Csillagok Fesztiválra Csordás Enikő, főszervező invitálja nézőinket. A rendezvényt május 6-án a Kék-tó területén rendezik meg. (részlet a beszélgetésből)

Programajánló – Némedi Csillagok Fesztivál
A 2. Némedi Csillagok Fesztiválra Csordás Enikő, főszervező invitálja nézőinket. A rendezvényt május 6-án a Kék-tó területén rendezik meg.

Költészet Napi szavalóverseny a Kőrösiben (rövid)
A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola idén is megrendezte Költészet Napi szavalóversenyét, amelyet városunk általános iskoláinak tanulói számára hirdettek. Az idei irodalmi ünnep a Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódott. (részlet)

DMTK – TFSE bajnoki kézilabda-mérkőzés
Bajnoki mérkőzés az NB II. Férfi Dél csoportjának 18. fordulójából. (összefoglaló)

DMTK – Viadukt SE-Biatorbágy bajnoki labdarúgó-mérkőzés
Pest megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a bajnokság 25. fordulójából. (összefoglaló)

16. hét

Városi Versmustra a Költészet Napja alkalmából – rövid
Az irodalmi délelőttön ráhangolódásként Becskey József előadásában hallhattunk megzenésített verseket, majd Dunaharaszti ismert személyei által ajánlott verseket hallhattak a jelenlévők. A program háziasszonya Nagyváradi Erzsébet, Jászai Mari-díjas színésznő volt. (részlet)

Városi Versmustra a Költészet Napja alkalmából
Az irodalmi délelőttön ráhangolódásként Becskey József előadásában hallhattunk megzenésített verseket, majd Dunaharaszti ismert személyei által ajánlott verseket hallhattak a jelenlévők. A program háziasszonya Nagyváradi Erzsébet, Jászai Mari-díjas színésznő volt.

Minigaléria a Városi Könyvtárban
Ábrahám Dávidné Marcsi újszerű technikával (pl. médiamix vagy a steampunk) készült képeit, ékszereit és tárgyait csodálhatjuk meg a Városi Könyvtár minigalériájában. Az alkotóval beszélgetünk.

Könyvtárosok világnapja és tavaszi programok
Laurán-Sziládi Gizella, intézményvezető mesélt a könyvtárosok világnapjáról, a tavaszi rendezvényekről és az állandó könyvtári programokról.

Költészet Napi rendezvénysorozat
Versek online és városi térben – Laurán-Sziládi Gizella, a Dunaharaszti Könyvtár intézményvezetője foglalja össze az eseményeket.

Jelenlét c. nyílt meg a Bárka közösség kiállítása a Városi Könyvtárban
A Bárka Közösség tagjainak alkotásaiból nyílt tárlat a Városi Könyvtárban. A festmények megvásárolhatók, a befolyt összeg a Bárka Alapítványhoz kerül. A kiállítást Lehel Endre alpolgármester nyitotta meg, amelyet Hazay Tímea zenés műsora követett.

DMTK – Gödöllői SK Pest Megyei Kupa labdarúgó-mérkőzés
Pest Megyei Kupa elődöntő labdarúgó-mérkőzés. (összefoglaló)

DMTK – SMAFC bajnoki rájátszás kosárlabda-mérkőzés
Férfi NB I/B Zöld csoportos kosárlabda-mérkőzés a bajnokság rájátszásának 1. fordulójából, 2. mérk. (összefoglaló)

Felsőpakonyi KSE – DMTK  bajnoki labdarúgó-mérkőzés – rövid
Pest megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a bajnokság 24. fordulójából. (rövid összefoglaló)

Felsőpakonyi KSE – DMTK bajnoki labdarúgó-mérkőzés
Pest megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a bajnokság 24. fordulójából. (összefoglaló)

15. hét

Húsvét a tájházban
A húsvéti ünnepkör egyik elmaradhatatlan rendezvénye Dunaharasztin a Német Nemzetiségi Tájház húsvéti programja, amelyen kézműves foglalkozásokkal és állatsimogatóval készültek a gyerekek számára.

„Nyuszi hopp!” húsvétváró a Mese Óvodában
A Mese Óvoda húsvéti családi délutánján fellépett a Tulipán tánccsoport, az óvó nénik „Az aranyszőrű bárány” c. mesejátékot adták elő. A húsvéti hagyományőrzés jegyében kézműves foglalkozások és népi játszótér is várta a gyerekeket.

Aladdin a Hard Steppers előadásában
A Hard Steppers Tánc- és Sportegyesület kezdeményezéseként állították színpadra Aladdin történetét a József Attila Művelődési Házban február végén. Az esemény jótékony célokat is szolgált, amelyről Arnold Kata, az egyesület vezetője számolt be.

Jótékonysági koncert a Bárka Közösség javára (rövid)
A Dunaharaszti Református Templom adott otthont annak a jótékonysági koncertnek, amellyel a Bárka Közösségének nyújtottak támogatást. A rendezvényen a Gödöllői Szimfonikus Zenekart hallhatta a közönség. (részlet a műsorból)

Jótékonysági koncert a Bárka Közösség javára
A Dunaharaszti Református Templom adott otthont annak a jótékonysági koncertnek, amellyel a Bárka Közösségének nyújtottak támogatást. A rendezvényen a Gödöllői Szimfonikus Zenekart hallhatta a közönség.

DMTK – Budakalászi MSE bajnoki labdarúgó-mérkőzés (rövid)
Pest megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a bajnokság 23. fordulójából. (rövid összefoglaló)

DMTK – Budakalászi MSE bajnoki labdarúgó-mérkőzés
Pest megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a bajnokság 23. fordulójából. (összefoglaló)

14. hét

Felújítási munkálatok a Hunyadiban
Többek között a csapadékvíz-elvezetést, hőszigetelést, belső udvart és a sportpályát is érintő felújítások zajlanak a Hunyadi iskolában. Az intézményben folyó munkálatokról dr. Pálos Annamária, tankerületi igazgató és Karlné Purczeld Erika, igazgatónő számolt be.

Húsvéti játszóház a Művelődési Házban
2023. március 26-án vidám, színes forgatag várta a gyerekeket, családokat a József Attila Műv. Ház húsvéti játszóházában.

Aranyszarvas-Masterplast SE – DMTK Pest Megyei Kupa labdarúgó-mérkőzés
Labdarúgó mérkőzés összefoglaló a Pest Megyei Kupa 5. fordulójából. (összefoglaló)

DMTK – UFC Gyömrő bajnoki labdarúgó-mérkőzés (rövid)
Pest megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a bajnokság 22. fordulójából. (rövid összefoglaló)

DMTK – UFC Gyömrő bajnoki labdarúgó-mérkőzés
Pest megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a bajnokság 22. fordulójából. (összefoglaló)

 

13. hét

Képviselő-testületi ülés (rövid)
A 2023. március 27-i képviselő-testületi ülés közvetítése. (részlet)

Vecsési FC – DMTK bajnoki labdarúgó-Bajnoki labdarúgómérkőzés
Pest megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a bajnokság 21. fordulójából. (összefoglaló)

Író-olvasó találkozó Tapodi Brigittával (rövid)
„Amit örökül kapsz” – A Laffert Kúriában ismerhettük meg közelebbről Tapodi Brigittát, városunkban élő regényírót, akivel Gál Vilmos, történelmi regényíró beszélgetett. Az eseményen közreműködött Krajnik-Balogh Gábor, színművész. (részlet)

Vitéz László c. bábelőadás (rövid)
A Dunaharaszti Szivárvány Bábcsoport március 26-án a Vitéz László című darabot mutatta be a Rákóczi ligeti Szent Imre Templom Közösségi Házban, ahol belépődíj nélkül várták az érdeklődőket. (részlet az előadásból)

Vitéz László c. bábelőadás
A Dunaharaszti Szivárvány Bábcsoport március 26-án a Vitéz László című darabot mutatta be a Rákóczi ligeti Szent Imre Templom Közösségi Házban, ahol belépődíj nélkül várták az érdeklődőket.

Író-olvasó találkozó Kettererné Bauer Mónikával (rövid)
A Rozmaring-gyermekkor (Rosmarin-Kindheit) című kötet megjelenése alkalmából tartott író-olvasó találkozónak a Városi Könyvtár adott otthont. A rendezvényt gyerekek felolvasása, zene és fotóvetítés is színesítette. (részlet a műsorból)

Író-olvasó találkozó Kettererné Bauer Mónikával
A Rozmaring-gyermekkor (Rosmarin-Kindheit) című kötet megjelenése alkalmából tartott író-olvasó találkozónak a Városi Könyvtár adott otthont. A rendezvényt gyerekek felolvasása, zene és fotóvetítés is színesítette.

DMTK – VSK Tököl bajnoki kézilabda-mérkőzés
Bajnoki mérkőzés az NB II. Dél csoportjának 16. fordulójából. (összefoglaló)

Helyes közlekedési morál program a Hunyadi iskolában
Helyes közlekedési morál címmel interaktív programot szervezett a Dunaharaszti Környezetbarátok Egyesülete a Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskolában. A preventív esemény a Szigetszentmiklósi Rendőrség munkatársaival együttműködve az energiatakarékos és egészséges közlekedés témakörében folyt.

Szemétszedés a DKE szervezésében
Idén a Víz világnapjához kapcsolódva várta Dunaharaszti Környezetbarátok Egyesülete az önkénteseket a szemétszedési akcióra. A programba ezúttal a dunaharaszti iskolákat is bevonták. A részleteket Kovács Ilonától, a szervezet elnökétől hallhatják.

12. hét

Roma Nap: Bál
A Dunaharaszti Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2023. március 11-én bált rendezett a József Attila Művelődési Házban a Nemzetközi Roma Nap alkalmából. Jakab Norbert, az önkormányzat elnökhelyettese felidézte a szervezet két évtizedes múltját és aktualitásként beszámolt a roma ösztöndíjról is.

Roma Nap: Kiállítás (rövid)
A 2023. március 11-én megrendezett roma bál programját egy kiállításmegnyitó is színesítette, ahol az érdeklődők a kiállított művek mellett az alkotókkal, Finta Arinával és Kovács Józseffel is megismerkedhettek. (részlet a műsorból)

Nemzeti Kávéház 3. rész (rövid)
A Nemzeti Kávéház programsorozat vendége Saly Noémi művelődéstörténész, aki ezúttal „Kincsek a kredencfiókból” címmel, régi szakácskönyvek rejtelmeiről mesélt. (részlet az előadásból)

Könyvtár Minigaléria – Tóth Gábor fotós kiállítása
Könyvtárunk Minigalériája márciusban Tóth Gábor fotóinak ad helyet. A „Lélektől lélekig” c. kiállítás az Ócsai Református Műemlék Templomot mutatja be.

Petőfi 200 emlékév – Koncert a Városi Könyvtárban
A Petőfi 200 emlékév alkalmából Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák adott koncertet 2023. március 9-én a Városi Könyvtárban. (részlet az műsorból)

DMTK – Dávid Kornél KA, bajnoki kosárlabda-mérkőzés (rövid)
Férfi NBI/B Zöld csoportos kosárlabda-mérkőzés a bajnokság alapszakaszának 24. fordulójából. (rövid összefoglaló)

DMTK – Dávid Kornél KA, bajnoki kosárlabda-mérkőzés
Férfi NBI/B Zöld csoportos kosárlabda-mérkőzés a bajnokság alapszakaszának 24. fordulójából. (összefoglaló)

11. hét

Március 15. – Városi megemlékezés Dunaharasztin (rövid)
Dunaharaszti Város Önkormányzata az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére a Petőfi-szobornál tartott ünnepi megemlékezést. (részlet)

Március 15. – Városi megemlékezés Dunaharasztin
Dunaharaszti Város Önkormányzata az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére a Petőfi-szobornál tartott ünnepi megemlékezést.

Március 15. – A Rákóczi Iskola ünnepi műsora (rövid)
A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola ünnepi megemlékezése a József Attila Művelődési Házban. Az iskola 4.a és 4.d osztálya, valamint az énekkar előadásában idézhettük fel a 175 évvel ezelőtti történelmi eseményeket. (részlet)

Március 15. – A Rákóczi Iskola ünnepi műsora
A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola ünnepi megemlékezése a József Attila Művelődési Házban. Az iskola 4.a és 4.d osztálya, valamint az énekkar előadásában idézhettük fel a 175 évvel ezelőtti történelmi eseményeket.

Nőnapi koncert a Laffert Kúriában (rövid)
Lantos Gábor énekes Elvis dalokat adott elő, zongorán kísérte Kovács István zongoraművész. (részlet)

Nőnapi koncert a Laffert Kúriában
Lantos Gábor énekes Elvis dalokat adott elő, zongorán kísérte Kovács István zongoraművész.

Bemutatkozik a Szivárvány Bábcsoport – Gyerekek
Korábbi adásunk alkalmával bemutattuk a Szivárvány Bábcsoport tevékenységét, életét, és részesei lehettek februári előadásuknak, Tündérszép Ilona és Árgyélus Királyfi történetének. Ez alkalommal megismerkedhetnek a bábcsoport tagjaival.

Káposztafőző verseny
Hétvégén megkezdődött a főzőversenyek sorozata városunkban. Ez alkalommal a Dunaharaszti Nőegylet szervezésében káposztás ételek kerülhettek a zsűri elé.

Házasság Hete rendezvénysorozat: Kerekasztal beszélgetés (rövid)
Szeretetbe kapaszkodva címmel indult programsorozat a Házasság Hete alkalmából 3 helyszínen 8 állomással. A Laffert Kúriában megrendezett Kerekasztal beszélgetés során az E.N.D. katolikus házastársi mozgalom tagjai beszélgettek. A téma: Az osztozás. (részlet)

Házasság Hete rendezvénysorozat: Kerekasztal beszélgetés
Szeretetbe kapaszkodva címmel indult programsorozat a Házasság Hete alkalmából 3 helyszínen 8 állomással. A Laffert Kúriában megrendezett Kerekasztal beszélgetés során az E.N.D. katolikus házastársi mozgalom tagjai beszélgettek. A téma: Az osztozás.

Nagykáta SE – DMTK bajnoki labdarúgó-mérkőzés (rövid)
Pest megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a bajnokság 19. fordulójából. (rövid összefoglaló)

Nagykáta SE – DMTK bajnoki labdarúgó-mérkőzés
Pest megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a bajnokság 19. fordulójából. (összefoglaló)

10. hét

ÖNÖSZ – gyűjtés egészségügyi eszköz beszerzésére
Az Önkéntes Összefogás Egyesület 24 órás vérnyomásmérő beszerzésére indított gyűjtést a Dunaharaszti Orvosi Rendelő részére – 2023. március 31-ig várják a felajánlásokat

Lakossági fórum Alsónémedin – Téma: Kavicsbánya (rövid)
A Dunaharaszti területén tervezett kavicsbánya nyitásával szembeni lépések megvitatása. Az eseményen dr. Tüske Zoltán, a nagyközség polgármestere és dr. Izsák Orsolya, ügyvéd, érintett helyi lakos nyújtott részletes tájékoztatást a megjelenteknek – részlet a fórumról.

Lakossági fórum Alsónémedin – Téma: Kavicsbánya
A Dunaharaszti területén tervezett kavicsbánya nyitásával szembeni lépések megvitatása. Az eseményen dr. Tüske Zoltán, a nagyközség polgármestere és dr. Izsák Orsolya, ügyvéd, érintett helyi lakos nyújtott részletes tájékoztatást a megjelenteknek

4. Sonepar és Ledvance értékesítési verseny
4. alkalommal is sikerrel zárult a Sonepar és a Ledvance értékesítési versenye, amely eredményeként 1 millió forint adományt adtak át, ezúttal a Bárka Alapítvány javára. A kedvezményezett kiválasztásakor nem csak a támogatásra szorulók helyzetét vették figyelembe, hanem a környezettudatosságot is szem előtt tartották.

Bemutatkozik a Szivárvány Bábcsoport
A Szivárvány Bábcsoport 26 éve működik, Dunaharasztin 8 éve találkozhatunk velük. Fejes Józsefné, a közösség vezetője mutatja be a bábszínházi tevékenységüket. A beszélgetésből megtudhatjuk, mi mindent is takar a színes bábos élet – részlet a beszélgetésből.

Bemutatkozik Szivárvány Bábcsoport – bábelőadás
A 26 éves múltú, Dunaharasztin 8 éve működő Szivárvány Bábcsoport havonta várja a kicsiket és a nagyokat városunkban egy-egy előadásra. Legutóbb a Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi történetét láthatta a közönség, amelyhez mint mindig, a bábokat és a díszletet most is maguk tervezték, készítették.

DMTK – FÉMALK Dunavarsány bajnoki labdarúgó-mérkőzés (rövid)
Pest megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a bajnokság 18. fordulójából. (összefoglaló)

DMTK – FÉMALK Dunavarsány bajnoki labdarúgó-mérkőzés
Pest megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a bajnokság 18. fordulójából. (összefoglaló)

DMTK – Budafok bajnoki kosárlabda-mérkőzés
Férfi NBI/B Zöld csoportos kosárlabda-mérkőzés a bajnokság alapszakaszának 22. fordulójából. (összefoglaló)

9. hét

Képviselő-testületi ülés (rövid)
A 2023. február 27-i testületi ülés közvetítése a Dunaharaszti Polgármesteri Hivatalból – részlet
Két sürgősséggel előterjesztett és nyolc meghirdetett napirendi pontot tárgyalt a város vezetősége.

Képviselő-testületi ülés
A 2023. február 27-i testületi ülés közvetítése a Dunaharaszti Polgármesteri Hivatalból
Két sürgősséggel előterjesztett és nyolc meghirdetett napirendi pontot tárgyalt a város vezetősége.

Farsangtemetés 2023
A Dunaharaszti Fiatal Svábok Egyesülete által szervezett hagyományos sváb farsangi bál után a farsangi időszakot lezáró esemény következett: a farsangtemetés. A humoros ceremóniát követően hajnalig tartott a mulatság.

Házasság Hete rendezvénysorozat: Hangverseny a Laffert Kúriában (rövid)
Szeretetbe kapaszkodva címmel indult programsorozat a Házasság Hete alkalmából – 3 helyszínen 8 állomással
Hangverseny a Laffert Kúriában – Pellet Sebestyén, Polgár Balázs és Polgár László előadásában – részlet

Bál a Szivárvány Óvodában (rövid)
A Szivárvány Óvoda ötödik alkalommal rendezte meg a szülők-nevelők bálját a József Attila Művelődési Házban, ahol a gyerekek színpadi műsorral kedveskedtek a vendégek számára – részlet

Bál a Szivárvány Óvodában
A Szivárvány Óvoda ötödik alkalommal rendezte meg a szülők-nevelők bálját a József Attila Művelődési Házban, ahol a gyerekek színpadi műsorral kedveskedtek a vendégek számára.

DMTK – Csepel DSE bajnoki kézilabda-mérkőzés
Bajnoki mérkőzés az NBII Dél csoportjának 13. fordulójából. (összefoglaló)

Vác VLSE – DMTK bajnoki labdarúgó-mérkőzés (rövid)
Pest megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a bajnokság 17. fordulójából. (rövid összefoglaló)

Vác VLSE – DMTK bajnoki labdarúgó-mérkőzés
Pest megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a bajnokság 17. fordulójából. (összefoglaló)

 

8. hét

Maglódi TC – DMTK Pest Megyei Kupa labdarúgó mérkőzés
Labdarúgó-mérkőzés a Pest Megyei Kupa 4. fordulójából. (összefoglaló)

DMTK – Veresegyház VSK bajnoki labdarúgó-mérkőzés
Pest megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a bajnokság 16. fordulójából. (összefoglaló)

 

7. hét

Bezerédi Sport- és Szabadidőpark átadó – rövid
Vidám, farsangi hangulatban adták át a Bezerédi Sport- és Szabadidőparkot 2023. február 11-én. Az ünnepélyes rendezvényt követően dr. Szalay László polgármester nyilatkozott a KisDuna TV-nek.

Adománygyűjtés a törökországi földrengés károsultjai számára
A törökországi földrengés károsultjai részére szánt adományok egyik átvevőpontja a dunaharasztin működő Tura Logistic Kft., a legszükségesebb termékekről, élelmiszerekről és egyéb információkról a cég vezetője beszélt kameránk előtt.

DMTK – KTE-Duna Aszfalt U23 bajnoki kosárlabda-mérkőzés
Férfi NBI/B Zöld csoportos kosárlabda-mérkőzés a bajnokság 19. fordulójából.

 

6. hét
5. hét
4. hét
3. hét
2. hét
1. hét
52. hét

Sváb karácsonyi hagyományok
Gerber Ferenccel a sváb karácsonyi hagyományokról beszélgettünk.

MAC hokiedzés Dunaharasztin
A MAC Jégkorong Akadémia U10 korosztályos játékosai egy bemutató edzésre érkeztek Dunaharasztira.

Jótékonysági futballtorna Kiss András emlékére
Jótékonysági futballtornát rendeztek Kiss András, a 2023. november 19-én tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal futballista, edző emlékére.

A Dunaharaszti Zeneiskola tanárainak karácsonyi koncertje
A Dunaharaszti Alapfokú Művészeti Iskola tanárai karácsonyi koncertet adtak a Laffert Kúriában. (a teljes koncert felvételről)

A Dunaharaszti Zeneiskola tanulóinak karácsonyi koncertje
A Dunaharaszti Alapfokú Művészeti Iskolában tanuló gyerekek karácsonyi koncertet adtak a Laffert Kúriában. (a teljes koncert felvételről)

Éjféli mise a Szent István templomban
A karácsonyi éjféli mise felvételről a Dunaharaszti Szent István templomból.

51. hét

Képviselő-testületi ülés – rövid
A 2023. december 18-i képviselő-testületi ülés közvetítése felvételről. (részlet)

Képviselő-testületi ülés
A 2023. december 18-i képviselő-testületi ülés közvetítése felvételről.

Ünnepi apró-hírek
Dunaharaszti közérdekű információi a 2023. év végi ünnepi időszakára.

Dunaharaszti adventi vásár megnyitó
A 2023. december 15-én 16.30-kor kezdődő Adventi Vásár megnyitója a Hősök terén.

Dunaharaszti adventi vásár megnyitó – rövid
A 2023. december 15-én 16.30-kor kezdődő adventi vásár megnyitója a Hősök terén. (összefoglaló)

Adventi hangverseny a Szent István Templomban – rövid
Három kórus közreműködésével idén is hangversennyel tette meghittebbé az adventi időszakot a Szent István templom. (részlet a koncertből)

Adventi hangverseny a Szent István Templomban
Három kórus közreműködésével idén is hangversennyel tette meghittebbé az adventi időszakot a Szent István templom.

A Dunaharaszti Zeneiskola tanárainak karácsonyi koncertje – rövid
A Dunaharaszti Alapfokú Művészeti Iskola tanárai karácsonyi koncertet adtak a Laffert Kúriában. (részlet)

A Dunaharaszti Zeneiskola tanulóinak karácsonyi koncertje – rövid
A Dunaharaszti Alapfokú Művészeti Iskolában tanuló gyerekek karácsonyi koncertet adtak a Laffert Kúriában. (részlet)

50. hét

Mikuláshintó Dunaharasztin
Idén is feldíszített, kivilágított hintón és teli puttonnyal érkezett városunkba a Mikulás.

Luca napi játszóház
Idén ünnepelte 20. születésnapját a Luca napi játszóház, amely most is változatos programokkal várta a gyerekeket.

Karácsonyi előkészületek Dunaharasztin – Interjú Janák Farkassal
Megújuló karácsonyi fények, 32 bódés karácsonyi vásár és környezetbarát jégpálya várja a lakosságot ezen a télen. Janák Farkassal beszélgettünk a részletekről.

DMTK – Kalocsai KC bajnoki kézilabda-mérkőzés
Bajnoki kézilabda-mérkőzés a férfi NBII F csoportjának 10. fordulójából. (összefoglaló)

Fegyó Béla 80 éves
80. születésnapja alkalmából zenés kiállításmegnyitóval köszöntötte Fegyó Bélát a Laffert Kúria.

Fegyó Béla 80 éves – rövid
80. születésnapja alkalmából zenés kiállításmegnyitóval köszöntötte Fegyó Bélát a Laffert Kúria. (összefoglaló)

49. hét

Városi Advent a Laffert Kúriában
Idén 13. alkalommal rendezte meg Dunaharaszti a városi adventi ünnepséget és vásárt a Laffert Kúriában. A teljes ünnepi műsor felvételről.

Városi Advent a Laffert Kúriában – rövid
Idén 13. alkalommal rendezte meg Dunaharaszti a városi adventi ünnepséget és vásárt a Laffert Kúriában, ahol közös gyertyagyújtás, koncert, tea és jótékonysági vásár fogadta az érdeklődőket.

Madárgyűrűzés Dunaharasztin
Madárgyűrűzéssel ismerkedhettek az érdeklődők a Dunaharaszti Városi Könyvtár szervezésében.

Katonai kiállítás a József Attila Művelődési Házban
A DKHE időszaki kiállítása az 1944-es Dunaharaszti és környéke térségében vívott harcok emlékére.

Olasz páncélosok a budapesti katlanban – katonai előadás
Turóczi Attila előadása a Dunaharaszti Művelődési Házban.

Pest Vármegyei Ifjúsági sakkverseny
Pest Vármegyei ifjúsági sakkversenynek adott otthont a Dunaharaszti Városi Sportcsarnok. A helyszínen Schubert Gyula, a DMTK Sakk Szakosztály elnöke adott interjút.

Dunaharaszti Sasok – Százhalombattai KSE bajnoki kosárlabda-mérkőzés
Férfi NB I/B Zöld csoportos kosárlabda-mérkőzés a 2023/24-es bajnokság alapszakaszának 10. fordulójából. (összefoglaló)

48. hét

Képviselő-testületi ülés – napirendi pontok
A 2023. november 27-i képviselő-testületi ülés napirendi pontjai.

Képviselő-testületi ülés
A 2023. november 27-i képviselő-testületi ülés közvetítése felvételről.

Séta a koraszülöttek világnapja alkalmából
2023. november 17-én a koraszülöttek világnapján a Bezerédi Zenepavilonnál Hazay Tímea, az A te hangodat ismerem Alapítvány elnöke és Kormanik Andrea lila-lufis sétát szerveztek valamint gyerekdalokkal készültek a résztvevőknek.

DMTK – Perbál SC bajnoki labdarúgó-mérkőzés összefoglaló
Pest vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a 2023/24-es bajnokság 13. fordulójából. (összefoglaló)

Országos Taekwondo Bajnokság 2023
Országos Taekwondo bajnokságnak adott otthont a Dunaharaszti Városi Sportcsarnok, ahol a Dunaharaszti WT Taekwondo egyesület házigazdaként is segítette a Szakszövetség számára a lebonyolítást.

Márton napi projekthét a Hunyadiban
Márton napi projekthét volt a Hunyadiban 2023. november 6-tól 10-ig. Kézműves foglalkozások, népi játékok, lámpás felvonulás és interaktív mesejáték színesítette a hetet. Kun Beáta, színésznővel és Solymos Antónia, igazgatóhelyettessel beszélgettünk.

„Fortitudini” – katonai előadás
Dr. Sallay Gergely, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársának előadása a Mária Terézia Katonai Rend történetéről a Dunaharaszti József Attila Művelődési Házban.

Hálaadó koncert a Dunaharaszti Református templomban
A Bárka Egyesület szervezésében hálaadó koncertet rendeztek a Dunaharaszti Református templomban. Fellépő: Pintér Béla

47. hét

Influenza elleni védőoltás
Dr. Bereczki Péterrel beszélgettünk az influenza elleni védőoltás felvételéről.

Felsőpakonyi KSE – DMTK bajnoki labdarúgó-mérkőzés összefoglaló
Pest vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a 2023/24-es bajnokság 12. fordulójából. (összefoglaló)

DMTK – Örkényi SE bajnoki labdarúgó-mérkőzés összefoglaló
Pest vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a 2023/24-es bajnokság 15. fordulójából. (összefoglaló)

Dunaharaszti Sasok – Vásárhelyi Kosársuli bajnoki kosárlabda-mérkőzés
Férfi NB I/B Zöld csoportos kosárlabda-mérkőzés a 2023/24-es bajnokság alapszakaszának 8. fordulójából. (összefoglaló)

46. hét

Márton napi lámpás felvonulás 2023
Idén ismét megrendezte a Márton napi lámpás felvonulást a Német Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület. A programon plébánosi áldás, kalács, tea, Márton napi tűzgyújtás várta a résztvevőket.

Vasárnapi muzsika a Laffert Kúriában
Romantikus dallamok, népszerű operaslágerek a Laffert Kúriában.
Közreműködtek: Faludi Judit csellóművész, Szenthelyi Krisztián operaénekes, Termes Rita zongoraművész

Új evangélikus lelkész beiktatása
2023. november 12-én beiktatták Szilák-Túri Krisztinát, a Dunaharaszti Evangélikus Egyházközség megválasztott új lelkészét.

A Baktay Ervin Gimázium Szalagavató ünnepsége 2023. – 2. rész
A Dunaharaszti Városi Sportcsarnokban rendezett szalagavató ünnepség második része felvételről – táncok

Interjú Varsányi Ferenc, evangélikus lelkésszel
Varsányi Ferenc, evangélikus lelkész 43 év szolgálat után vonult nyugalomba egyházi szolgálatából.

Vác VLSE – DMTK bajnoki labdarúgó-mérkőzés összefoglaló
Pest vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a 2023/24-es bajnokság 14. fordulójából. (összefoglaló)

45. hét

90 éves a DMTK Sakk Szakosztály
A DMTK Sakk Szakosztálya jubileumi rapid versennyel ünnepelte 90 éves megalakulását. A rendezvényen részt vett és beszédet mondott Solymosi László, a Pest Vármegyei Sakkszövetség elnöke és Kulcsár Ferenc, a DMTK elnöke.

Kisállat-kiállítás a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában
A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában idén is hagyományaikhoz hűen emlékeztek meg az Állatok Világnapjáról. Az iskola diákjai ezen a napon kedvenceikkel együtt mennek iskolába, illetve a szervezésben segédkező felsőbb évesek ismeretterjesztő kiállítással is készülnek az alsóbb évesek számára.

Kinder Oktoberfest a Hunyadiban
Hagyományápolás, polka-parti és remek hangulat az idei Kinder Oktoberfesten a Hunyadiban.

Madách 200 a Laffert Kúriában
Praznovszky Mihály, irodalomtörténész, muzeológus, Madách-szakértő előadásával emlékeztünk a kétszáz éve született Madách Imrére.

A Baktay Ervin Gimázium Szalagavató ünnepsége 2023. – 1. rész
A Dunaharaszti Városi Sportcsarnokban rendezett szalagavató ünnepség első része felvételről, amelyben az ünnepi köszöntőket és a szalagtűzést tekinthetik meg.

Határtalanul Szavalóverseny 2023
Petőfi Sándor: Arany Lacinak – előadja: Csenkei Bianka
Petőfi Sándor: Falu végén kurta kocsma – előadja: Kertész Nóra

44. hét

Képviselő-testületi ülés – rövid
A 2023. október 30-i képviselő-testületi ülés közvetítése felvételről. (részlet)

Képviselő-testületi ülés
A 2023. október 30-i képviselő-testületi ülés közvetítése felvételről.

A Baktay Ervin Gimázium Szalagavató ünnepsége 2023 (összefoglaló)
Rövid összeállítás a Dunaharaszti Városi Sportcsarnokban rendezett szalagavató ünnepségről.

Pályaorientációs Nap a Gyere Be Házban
2023. október 27-én a Gyere Be Házban pályaválasztási napot tartottak, ahol több szakma képviselője folytatott beszélgetést a fiatalokkal, illetve meghívott vendég volt egy pályaorientációs szakember is.

„Zöld jövő 2023” című rajz- és meseíró pályázat díjátadó gála
2023. október 9-én került sor a Dunaharaszti Környezetbarátok Egyesülete „Zöld jövő 2023” című rajz- és meseíró pályázat eredményhirdetésére és az ünnepélyes kiállításmegnyitóra a Dunaharaszti József Attila Művelődési Házban. Közreműködtek a Dunaharaszti Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

Dunaharaszti Sasok – Atomerőmű SE U23 bajnoki kosárlabda-mérkőzés (2023. 44. hét)
Férfi NB I/B Zöld csoportos kosárlabda-mérkőzés a 2023/24-es bajnokság alapszakaszának 5. fordulójából. (összefoglaló)

DMTK – Budai Farkasok-Rév U21 bajnoki kézilabda-mérkőzés
Bajnoki kézilabda-mérkőzés a 2023/24-es szezon férfi NBII F csoportjának 6. fordulójából. (összefoglaló)

A Zene világnapja Dunaharasztin 2023
A Zene világnapját október 1-én a Laffert Kúriában a Medovina Trió (Kohán Nikolett, Rőder Iván, Horváth Kornél) koncertjével ünnepeltük.

Író-olvasó találkozó a Dunaharaszti Városi Könyvtárban
Dunaharaszti Városi Könyvtár vendége: Szabó T. Anna, költő, műfordító és Dragomán György, író, műfordító

43. hét

Továbbtanulási fórum 2023
Idén a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola szervezésében került megrendezésre a hagyományos továbbtanulási fórum, amelynek 2023-ban is a József Attila Művelődési Házban adott otthont. A dunaharaszti általános iskolák végzős tanulói megismerkedhettek a környékbeli gimnáziumok, szakgimnáziumok oktatási rendszerével, szakirányaival és minden számukra érdekes tudnivalóval.

Idősek Napja Dunaharasztin 2023
Dunaharaszti városvezetése idén is köszöntötte a város időskorú lakosait, az 50 legidősebbnek ajándékcsomaggal is kedveskedtek. Rövid összefoglaló az eseményről.

„A Föld Bajnokai” díjátadó gála
A 2023-as közönségdíjat a Dunaharaszti Hétszínvirág Óvoda nyerte – Kenessey Beáta, óvodavezetővel és Mester Andrea, óvodapedagógussal beszélgettünk a díjátadó alkalmából

Veresegyház VSK – DMTK bajnoki labdarúgó-mérkőzés
Elhalasztott mérkőzését pótolta városunk csapata. Pest Vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a 2023/24-es bajnokság 6. fordulójából. (összefoglaló)

DMTK – Nagykáta SE bajnoki labdarúgó-mérkőzés
Pest Vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a 2023/24-es bajnokság 11. fordulójából. (összefoglaló)

42. hét

Halászléfőző verseny 2023
XIII. Halászléfőző verseny a Dunaharaszti Nőegylet szervezésében, amelyről egy zenés összeállítást és eredményhirdetést láthatnak.

DMTK – VSK Tököl bajnoki kézilabda-mérkőzés
Bajnoki kézilabda-mérkőzés a férfi NBII F csoportjának 4. fordulójából. (összefoglaló)

Bugyi-OBO SE – DMTK bajnoki labdarúgó-mérkőzés összefoglaló
Pest Vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a 2023/24-es bajnokság 11. fordulójából. (összefoglaló)

41. hét

10. Dunaharaszti Petőfi-nap
Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából szavalóversenyt – 68 nevezővel, két korcsoportban – és közös megemlékezést, koszorúzást szervezett a Petőfi-ligetért Baráti Kör és a Német Nemzetiségi Önkormányzat.

Megemlékezés az aradi vértanúkról 2023
A 2023. október 6-án 18 órakor a Dunaharaszti Polgári Kör szervezésében tartottak megemlékezést az aradi vértanúk tiszteletére. Az ünnepség a Petőfi-szobornál vette kezdetét, majd a Szent Imre templom kertjében folytatódott.

Folk On 45 koncert a Városi Könyvtárban – rövid
A Folk on 45 zenekar repertoárját a magyar népzene és az igényes mainstream pop-rock zene keveredése, valamint saját népdal feldolgozásaik alkotják. (részlet a koncertből)

Folk On 45 koncert a Városi Könyvtárban
A Folk on 45 zenekar repertoárját a magyar népzene és az igényes mainstream pop-rock zene keveredése, valamint saját népdal feldolgozásaik alkotják.

Happy Dixieland Band koncert a Laffert Kúria teraszán – rövid
Részlet a 2023. szeptember 2-i koncertből, ahol a népszerű Dixieland mellett, Charleston és Boogie-woogie dallamok szerepeltek, de helyet kapott a nosztalgia is magyar és idegen nyelvű örökzöld zenékben, régi filmslágerekkel, operettfeldolgozásokkal.

Happy Dixieland Band koncert a Laffert Kúria teraszán
A 2023. szeptember 2-i koncert felvételről, ahol a népszerű Dixieland mellett, Charleston és Boogie-woogie dallamok szerepeltek, de helyet kapott a nosztalgia is magyar és idegen nyelvű örökzöld zenékben, régi filmslágerekkel, operettfeldolgozásokkal.

Augusztus 20-i városi ünnepség 2023 – Bemutatók
A színpadon: a Dragon Force Team trambulin fitness és a Dunaharaszti Kempo SE

DMTK – Pilisi LK bajnoki labdarúgó-mérkőzés összefoglaló
Pest vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a 2023/24-es bajnokság 9. fordulójából.(összefoglaló)

DMTK – Csepel DSE bajnoki kézilabda-mérkőzés összefoglaló
Bajnoki kézilabda-mérkőzés a férfi NBII F csoportjának 2. fordulójából. (összefoglaló)

40. hét

DMTK – Vecsés FC bajnoki labdarúgó-mérkőzés összefoglaló
Pest vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a 2023/24-es bajnokság 7. fordulójából. (összefoglaló)

Budakalászi MSE – DMTK bajnoki labdarúgó-mérkőzés összefoglaló
Pest vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a 2023/24-es bajnokság 8. fordulójából. (összefoglaló)

DMTK – Eszterházy SC bajnoki kosárlabda-mérkőzés összefoglaló
Férfi NBI/B Zöld csoportos kosárlabda-mérkőzés a bajnokság alapszakaszának 1. fordulójából. (összefoglaló)

Dunaharaszti Városnapok 2023. – Haraszti Futóparty
A Dunaharaszti Városnapok programjának részeként, a Nádor Egyesület szervezésében rendezték meg a Haraszti Futóparty sportrendezvényt.

IX. Vagabond korzó – 5. rész
Fellépő: Besh o droM együttes

Dunaharaszti Városnapok 2023. – Koncertek 2.rész
A színpadon: Blues Rádió Budapest

Baptista500 – VOX NOVA koncert – rövid
Az Ars Sacra Fesztivál és a Baptista500 programsorozat rendezvény részeként 2023. szeptember 17-én a Dunaharaszti Baptista Gyülekezet Imaházában a VOX NOVA baptista férfikar adott koncertet. (részlet)

„Mozdulj ki! Próbáld meg!” – Sportágbemutató
A DMTK és a Nádor Lakóparkért Egyesület szervezésében játékos sportnapot és sportágbemutatót tartottak 2023. szeptember 30-án a Bezerédi Sportparkban és a Sport-szigeten.

39. hét

A Dunaharaszti Okmányiroda átalakítása
Dunaharaszti Okmányirodája Kormányablakká alakul. Az átépítés ideje alatt az intézmény ideiglenesen bezár.

Beszélgetés Hajdú Zsolttal
Téma: Az Oktatási, Művelődési és Sport Bizottság éves munkája.

A Városi Könyvtár programajánlója
A Dunaharaszti Városi Könyvtár szeptember végi és októberi programjainak ismertetése.

Városnapok 2023. – Lecsófesztivál
Több, mint 60 nevező igyekezett elkápráztatni a német és svájci származású zsűritagokat – helyszíni riportunk az eseményről.

Augusztus 20-i városi ünnepség 2023. – Koncertek 4.rész és tűzijáték
A színpadon: Zséda, majd az ezt követő tűzijáték.

Városnapok 2023. – Koncertek 2.rész
Színpadon: A MONDEN együttes

DMTK – Vasas FC MOL Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés összefoglaló (2023. 39. hét)
MOL Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés a 4. fordulóból (összefoglaló)

DMTK – MAFC bajnoki kézilabda-mérkőzés
Bajnoki kézilabda-mérkőzés a férfi NBII F csoportjának 1. fordulójából. (összefoglaló)

38. hét

Cseh Tamás emlékest a Laffert Kúriában – rövid
„Átlátszó víz legyen…” – részlet a Cseh Tamás emlékére rendezett koncertből – Joós Tamás és Hegyi Norbert előadása.

Cseh Tamás Emlékest a Laffert Kúriában
„Átlátszó víz legyen…” – a Cseh Tamás emlékére rendezett koncert felvételről – Joós Tamás és Hegyi Norbert előadása.

Szüreti felvonulás 2023.
Szüreti felvonulás és mulatság Dunaharaszti utcáin és a Tájházban.

DMTK – Vecsés FC Pest Vármegyei Kupa labdarúgó-mérkőzés
Pest Vármegyei Kupa mérkőzés a 3. fordulóból (összefoglaló)

DMTK – Biatorbágy bajnoki labdarúgó-mérkőzés összefoglaló
Pest vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a 2023/24-es bajnokság 5. fordulójából. (összefoglaló)

Városnapok 2023. – Koncertek
A színpadon: BIOMADÁR együttes

Altdorfi vendégek Dunaharasztin
Dunaharaszti altdorfi vendégekkel ünnepelte a két város együttműködésének 30. évfordulóját a Városnapokkal egybekötve.

Altdorfi vendégek Dunaharasztin – rövid
Dunaharaszti altdorfi vendégekkel ünnepelte a két város együttműködésének 30. évfordulóját a Városnapokkal egybekötve.

37. hét

Lecsófőző verseny a Dunaharaszti Városnapokon – ajánló
A Hősök terén rendezik meg szeptember 17-én, vasárnap a lecsófőző versenyt. A Dunaharaszti Városnapok egyik kiemelkedő eseményét Büti Mihály, az ÖNÖSZ elnöke ajánlja nézőinknek.

A hónap művésze: Feith-Göblös Ágnes
A Városi Könyvtár Mini Galériáján szeptemberben Feith-Göblös Ágnes festményei láthatók – beszélgetés az alkotóval

Határtalanul Szavalóverseny 2023.
Petőfi Sándor: Van-e egy marok föld – előadja: Erdei Luiza Borbála; Petőfi Sándor: Jövendölés – előadja: Bedő Katica Boglárka; Petőfi Sándor: Egy estém otthon – előadja: Szakács Bernadett Amarillisz; Bezerédj Amália: A nagyravágyó madár – előadja: Vuk Zalán

Augusztus 20-i városi ünnepség 2023. – Koncertek 2.rész
A színpadon: Varga Viktor, After School táncbemutató, Rico & Miss Mood

dr. Szalay László polgármester a 2023-as Városnapokról
Idén külföldi vendégek és több különlegesség is színesítette az egész hétvégét felölelő Városnapokat Dunaharasztin. dr. Szalay László polgármestert az utolsó napon csíptük el és szokás szerint örömmel ejtett néhány szót kameránk előtt. Városunk első embere mind házigazdaként, mind pedig vendégként számos programon vett részt a hétvégén és az utóbbi évek egyik legsikeresebb rendezvényének nevezte az ideit.

36. hét

Fülöp László emlékére
Fülöp Lászlóra emlékezünk, aki megálmodta és 2003-ban útjára indította a KisDunaTV-t. Városunk saját televíziósugárzásának úttörője, életének 74 évében távozott közülünk.

40 éves a Sziget Küzdősport Akadémia – rövid
Stúdióbeszélgetés Gnyálin Istvánnal, az 1983-ban általa alapított Sziget Küzdősport Akadémiáról és az elmúlt 40 évről, valamint mély interjú az alapító tagokkal. (részlet)

40 éves a Sziget Küzdősport Akadémia
Stúdióbeszélgetés Gnyálin Istvánnal, az 1983-ban általa alapított Sziget Küzdősport Akadémiáról és az elmúlt 40 évről, valamint mély interjú az alapító tagokkal.

Dunakeszi – DMTK bajnoki labdarúgó-mérkőzés összefoglaló
Pest vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés a 2023/24-es bajnokság 4. fordulójából. (összefoglaló)

10 éves a Fedák Sári Színház – Programajánló – rövid
Megújult környezetben, változatos előadásokkal készül a jubileumi 10. évadjára a Fedák Sári Színház – részlet a jubileumi sajtótájékoztatóról.

10 éves a Fedák Sári Színház – Programajánló
A Fedák Sári Színház jubileumi sajtótájékoztatója. Megújult környezetben, változatos előadásokkal készülnek a jubileumi 10. évadra.

Határtalanul Szavalóverseny 2023.
Vörösmarty Mihály: Petike – előadja: Varga Boglárka

35. hét

Szilágyi Lovasudvar nyári tábora
Szilágyi Anikó, lovardavezetővel beszélgettünk a Szilágyi Lovasudvar nyári táboráról, melyet nagy népszerűségnek örvendett a lovakat és a lovaglást kedvelő gyerekek körében.

A Laffert Kúria programajánlója – rövid
2023. szeptember 9-én a Szentpéteri Csilla Band koncertje lesz a Laffert Kúriában, vendégénekes: Gájer Bálint. (részlet)

A Laffert Kúria programajánlója
2023. szeptember 9-én a Szentpéteri Csilla Band koncertje lesz a Laffert Kúriában, vendégénekes: Gájer Bálint.

Szent István Ünnep Alsónémedin
2023. augusztus 18-án az alsónémedi víztoronynál az NYWYG és a Némedi Csillagok szervezésében Szent István ünnepet tartottak népies, hagyományőrző programokkal.

Augusztus 20-i városi ünnepség – Koncertek a Piac téren
A színpadon: Groovehouse és Eőry Totya.

Makó FC – DMTK, MOL Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés
A DMTK a Makó FC vendégeként aratott kiütéses győzelemmel jutott a MOL Magyar Kupa 3. fordulójába.

IX. Vagabond korzó – 4. rész
Fellépő: Wine and Coke

34. hét

Augusztus 20-i városi ünnepség és szentmise – rövid
Rövid betekintés a Szent István Római Katolikus Templomban tartott szentmisébe és kenyérszentelés ünnepébe, valamint a templomkertben megrendezett városi ünnepségbe.

Sváb Hagyományőrző Tábor Taksonyban
Augusztus első hetében ismét Sváb Hagyományőrző Tábort tartottak Taksonyban a Sváb Baráti-kör szervezésében. A tábor helyszínén beszélgettünk a szervezőkkel és a résztvevő gyerekekkel.

DMTK – Dunavarsányi TE bajnoki labdarúgó-mérkőzés
Pest Vármegyei I. osztályú labdarúgó mérkőzés a bajnokság 2. fordulójából.

 

33. hét

TEÉRTED tábor a Hunyadiban
Nyolcadik alkalommal szervezték meg a Baptista Gyülekezet TEÉRTED nyári táborát, amelyben ebben az évben több, mint 60 gyermek kapcsolódott ki.

Határtalanul Szavalóverseny 2023
Gyulai Pál: A pulyka és a veréb
előadja: Maruzsa Flóra Sarolta

Dunaharaszti Városnapok 2023 – programajánló
Lehel Endre alpolgármester programajánlója a 2023. szeptember 16-17-i Városnapokra.

Szivárvány óvoda hírek
Tanévkezdési tudnivalókról beszélgettünk Csapóné Nagy Klára intézményvezetővel.

A Laffert Kúria programajánlója
A Laffert Kúria elkövetkező heteinek programjairól Gáll Sándor intézményvezető adott tájékoztatást.

Pintér Béla koncert a TEÉRTED tábor zárónapján
Pintér Béla koncert a Baptista gyülekezet TEÉRTED nyári táborában.

32. hét

„Fergeteges – Sissi legendája” – programajánló Kulcsár Ferenccel
2023. augusztus 22-én Dunaharasztin élőben a „Fergeteges – Sissi legendája” című musical az Experidance Tánckar közreműködésével. Helyszín: Dunaharaszti Városi Sportcsarnok Szabadtéri Színpad.

Szalai Fanni nyerte a triatlon serdülő országos bajnokságot
Szalai Fanni, Dunaharaszti büszkesége, a GANZAIR Team Újbuda SE versenyzője, a spanyolországi EB után a Pécsett megrendezett Országos Bajnokságot is megnyerte a serdülő lányok versenyében. A 500 méter úszásból, 12 kilométer kerékpározásból és 3 kilométer futásból álló versenyt utcahosszal nyerte városunk fiatal sportolója.

DMTK – Sárréti DSK labdarúgó mérkőzés a MOL Magyar Kupa 1. fordulójából (összefoglaló)
Összefoglaló a 2023/2024-es MOL Magyar Kupa 1. fordulójában rendezett Dunaharaszti MTK – Sárréti DSK mérkőzésről.

IX. Vagabond Korzó – 3. rész
A Budapest Acoustic Trio koncertje

31. hét

A Sziget Küzdősport Akadémia 40 éves jubileuma – rövid
Gálaműsorral ünnepelte 40 éves jubileumát a Sziget Küzdősport Akadémia. (részlet)

A Sziget Küzdősport Akadémia 40 éves jubileuma
Gálaműsorral ünnepelte 40 éves jubileumát a Sziget Küzdősport Akadémia.

DMTK – Csepel UFC felkészülési mérkőzés – összefoglaló
A DMTK a felkészülési mérkőzések során 100%-os teljesítménnyel hangolt az augusztus 5-i MOL Magyar Kupa találkozóra.

5 SZÍNVILÁG nyári baptista gyermektábor – rövid
A Dunaharaszti Baptista Gyülekezet 2023. július 17-21. között gyerektábort szervezett. A helyszínen jártunk és betekintettünk a tábor életébe. (részlet)

5 SZÍNVILÁG nyári baptista gyermektábor
A Dunaharaszti Baptista Gyülekezet 2023. július 17-21. között gyerektábort szervezett. A helyszínen jártunk és betekintettünk a tábor életébe.

Amerikai Autós Találkozó programajánló – rövid
2023. augusztus 11-13. között amerikai autós találkozót rendeznek az ÉJOSZ szervezésében a majosházi Brendon Beachen. (részlet a programajánló beszélgetésből)

Amerikai Autós Találkozó programajánló
2023. augusztus 11-13. között amerikai autós találkozót rendeznek az ÉJOSZ szervezésében a majosházi Brendon Beachen.

Vihar Dunaharasztin – 2023. augusztus 5.
A hajnali órákban nagy erejű vihar csapott le Dunaharasztira. Az erős szél fákat csavart ki, villanyoszlopokat tört ketté, tetőket bontott meg, hatalmas károkat okozott. Az áramellátás sok helyen szünetel. A katasztrófavédelem, a Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltóság és a Zöldkorona Kft. nagy erőkkel dolgozik a károk felszámolásán.

Felkészülés a 2023/24-es szezonra a DMTK Labdarúgó Szakosztályánál
A DMTK labdarúgói gőzerővel és dobogós reményekkel készülnek a soron következő szezonra. A helyszínen járva Csapó László szakosztályvezetővel és Ughy Márk vezetőedzővel beszélgettünk.

 

 

30. hét

Védekezzünk a parlagfű okozta allergia ellen – Beszélgetés Dr. Bereczki Péterrel
Dr. Bereczki Péter háziorvossal beszélgettünk a közelgő parlagfű szezon okozta allergiás tünetekről és a kapcsolódó prevenciós eljárásokról.

A DMTK Labdarúgó Szakosztályának éremátadó és évértékelő beszámolója
A DMTK Labdarúgó szakosztálya eredményes szezont zárt a 2022/2023-as bajnokságban. Az éremátadón Csapó László szakosztályvezető személyesen értékelte a csapatok teljesítményét.

Velkei Károly beszámolója az aratási munkálatokról
Velkei Károly, a Gazdakör elnöke ismerteti az aratási teendőket.

ÖNÖSZ jótékonysági vérnyomásmérő átadás
A tavasszal indított gyűjtés eredményeként 5 darab 24 órás vérnyomásmérőt tudtak vásárolni és átadni a Dunaharaszti Önkéntes Összefogás Egyesület tagjai a helyi háziorvosoknak.

Színes Állatok Örömíjász Verseny I. forduló
A Színes Állatok Örömíjász Verseny első fordulóját 2023. július 15-én a Dunaharaszti Szent Sebestyén Íjász Alapítvány rendezte. A helyszínen Havasi Ferenccel, az alapítvány kurátorával és a versenyt támogató FREDDO Kft. részéről Kóródi Erikával beszélgettünk.

Horthy-kori katonai híradástechnika és titkosítás
Lázin Miklós előadása a Dunaharaszti Katonai Hagyományőrző Egyesület szervezésében.

29. hét

IX. Vagabond Korzó 2023. – interjúk
2023. június 3-án, kilencedik alkalommal került megrendezésre Dunaharasztin a Vagabond utcazenei fesztivál. Az esemény során készített interjúkat tekinthetik meg.

IX. Vagabond Korzó 2023. – interjúk (rövid)
2023. június 3-án, kilencedik alkalommal került megrendezésre Dunaharasztin a Vagabond utcazenei fesztivál. Az esemény során készített interjúkat tekinthetik meg. (rövid)

Német nemzetiségi viseletek (rövid)
Hommer Anna előadása a Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai részére a népi viseletekről. (részlet)

Német nemzetiségi viseletek
Hommer Anna előadása a Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai részére a népi viseletekről.

Védekezzünk a kánikulával szemben – beszélgetés Dr. Bereczki Péterrel
Dr. Bereczki Péter, háziorvos a kánikula veszélyeiről és azok megelőzéséről beszél.

28. hét

Zalka Csenge Virág mesélt a Városi Könyvtárban
A hivatásos nemzetközi mesemondó 205 történettel készült a Városi Könyvtárba látogató gyerekeknek.

Mojo Workings koncert a Laffert Napokon (rövid)
A Laffert Kúria aktuálisan futó háromnapos rendezvényének második napján a The Mojo együttes koncertezett. (részlet)

X. Karatemaraton 2023 – Megnyitó
5 ország, 17 stílusszervezet, közel 250 nevezés, 30 000 technika a X. Jubileumi Karate Maratonon.

X. Karatemaraton 2023 (rövid)
5 ország, 17 stílusszervezet, közel 250 nevezés, 30 000 technika a X. Jubileumi Karate Maratonon. A rendezvényről és annak hagyományáról Szappanos Zoltán szervező számolt be.

17. Dal Délután Dunaharasztin (2. rész)
17. alkalommal rendezte meg a Lányok, Asszonyok a Városért Egyesület a Dunaharaszti Dal Délutánt, ezúttal a Laffert Kúriában. (a rendezvény második része felvételről)

P`ART alkotó workshop Dunaharasztin (rövid)
Külföldi és magyar képzőművészek tartottak alkotó workshopot Dunaharasztin. Az elkészült remekművek a Laffert Kúriában kerültek kiállításra. Lehel Endrével, a workshop házigazdájával beszélgettünk az esemény hátteréről.

P`ART alkotó workshop Dunaharasztin
Külföldi és magyar képzőművészek tartottak alkotó workshopot Dunaharasztin. Az elkészült remekművek a Laffert Kúriában kerültek kiállításra. A művészekkel beszélgettünk.

27. hét

„Mesélő viseletek” című kiállítás (rövid)
A Laffert Kúria háromnapos rendezvényének keretein belül a német nemzetiség is helyet kapott. A Mesélő viseletek című kiállítás megnyitásaként a tárlat ötletgazdája és megvalósítója, a Blumenstrauss Kórus lépett fel. A részletekről Hommer Anna számolt be. (részlet)

„Mesélő viseletek” című kiállítás
A Laffert Kúria háromnapos rendezvényének keretein belül a német nemzetiség is helyet kapott. A Mesélő viseletek című kiállítás megnyitásaként a tárlat ötletgazdája és megvalósítója, a Blumenstrauss Kórus lépett fel. A részletekről Hommer Anna számolt be.

Minigaléria a Városi Könyvtárban
A Városi Könyvtár Minigalériájában júliusban Garamszeginé Gál Györgyi festményei tekinthetők meg. Az alkotó számára egyfajta terápiát jelent a festészet, amely által igazán ki tudott nyílni nehéz élethelyzetében.

17. Dal Délután Dunaharasztin (rövid)
17. alkalommal rendezte meg a Lányok, Asszonyok a Városért Egyesület a Dunaharaszti Dal Délutánt, ezúttal a Laffert Kúriában. A rendezvényről dr. Dienes Zsuzsannával, a Mákvirágok Tánccsoportról pedig Firnigl Judittal beszélgettünk. (részlet)

17. Dal Délután Dunaharasztin (1. rész)
17. alkalommal rendezte meg a Lányok, Asszonyok a Városért Egyesület a Dunaharaszti Dal Délutánt, ezúttal a Laffert Kúriában. (a rendezvény első része felvételről)

DMTK Kosárlabdatábor 2023
A DMTK Kosárlabda Szakosztálya nyári napközis kosárlabdatábort szervezett a Városi Sportcsarnokban. Az ötnapos programról Mohay György, edző számolt be.